18 Aralık 2011 Pazar

Turk işi Lost'mu Geliyor..

ATV'nin yeni iddialı dizisi "Son"un dün akşamdan itibaren dönmeye başlayan fragmanı lost tadında olmuş...

Ekranda beliren "son dakika haberi" formatıyla, A Haber spikeri Gülay Özdem ekrana geliyor...

Siyah yoğunluklu makyajı ve buz gibi ses tonu ile bir uçağın kaybolma haberini veriyor. Haberi verirken de arada tuhaf yorumlar yapıyor...
Metin içinde sırasıyla;

KORKMA... VAZGEÇME... TESLİM OLMA sözleri duyuluyor.

TÜRK İŞİ LOST MU GELİYOR?

ATV'nin yeni dizisi SON için hazırlanan tanıtımından buram buram LOST kokusu yükseliyor. Dünyada fenomen olan Lost dizisi de bilindiği gibi bir kayıp uçak ve o uçaktaki yolcuların kayıp adadaki yaşamlarını anlatıyordu. Fragmana bakılırsa ATV'nin dizisinde de 128 yolcusu ile kaybolan bir uçak var... Tek fark, Lost'ta uçak bir adaya düşmüştü ATV'nin dizisindeki uçak bir ormana düşmüş...

KOPYA FİKİR

Dizi için hazırlanan tanıtım da bildik yönteme başvurulmuş. Daha geçen hafta benzer bir formattaki tanıtıma tanık olduk. Kanal D iddialı dizisi Keşanlı Ali'yi benzer bir şekilde haber gibi sunmuştu.

ATV de aynı taktiğe başvurup, A Haber spikeri Gülay Özdem'le "haber ciddiyetinde" bir tanıtım filmi hazırlamış... Yeni ve orjinal bir fikir olmasa da sosyal medyada konuşulmayı başardıklarına göre hedefe ulaşmış görünüyorlar.

Fragmanın ekrandaki izleyiciyi şoka sokmasının nedeni ise "son dakika"nın bir uçak düşme haberi olması.

"Karaorman bölgesinden düşen uçak... 128 yolcudan kurtulan yok" altyazısı spiker Gülay Özdem'in, buz gibi bir haber sunumuyla ekrana geliyor.

Dizinin fragmanı sosyal paylaşım ortamlarında da konu oldu. İlk başta ciddi bir haber olarak algılayıp şoka girdiğini söyleyenlerin ağırlığı dikkat çekiciydi.

Atv ekranlarında çok yakında yayınlanacak dizi, 25 bölümden oluşacak ve 25. Bölümün son cümlesi dahi belli. Ancak oyuncular bir sonraki bölümü bilmiyor, oynadıkları rolü derinlemesine tanıyorlar fakat rollerinin finale etkisi bir muamma. Sürpriz bir şekilde ortaya çıkacak şaşırtıcı bir gerçekle karşılaşılacak.

AnkaraHaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder